Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós halfalatkák

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kukoricapelyhet nejlonzacskóba téve, sodrófával finom morzsává törjük, majd összekevejük a zsemlemorzsával. A halat megmossuk, szárazra töröljük, majd kisebb darabokra vágjuk. Enyhén megsózzuk őket, majd meghempergetjük mindet a lisztben, aztán egy villával a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsás keverékben.
  2. Az olajat felforrósítjuk, majd kis adagokban aranyszínűre sütjük benne a halfalatkákat. Ezután mindet papírtörlőre szedjük.
  3. A meghámozott fokhagymát összezúzzuk, majd simára keverjük a majonézt pár evőkanál tejföllel, a citromlével, a mustárral és a fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Sült burgonya tökéletesen illik hozzá, de akár valamilyen mártogatóssal is fogyaszthatjuk. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss