hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz vajpuha a tepsis-mustáros tarja, vele sült krumplival maga az álom!

A tarja az egyik legkedveltebb hús a magyar konyhákban. Nem túl száraz és nem is túl zsíros, ezért sült húsnak is tökéletes. Ha elfoglalt vagy és nem tudsz sok időt tölteni a konyhában, de szeretnél tartalmas, finom ételt készíteni, akkor készítsd el ezt a tepsis-mustáros tarját krumplival.

A tarja a sertés egyik legkönnyebben és legtöbbféleképp elkészíthető része. Mivel zsírban bővelkedik, így nem szárad ki, ezért egyben vagy szeletben elkészítve is ízletes fogás válhat belőle.

A tarja a sertés nyaki része, ennek a húsnak a folytatása a már zsírban sokkal szegényebb, de színében még a tarjára emlékeztető hosszúkaraj.

A tarjából nagyon sokféle ételt alkothatunk, rengeteg módon felhasználhatjuk a húst. Ha szeletelt csontos tarjával van dolgunk, akkor javasolt natúr módon vagy minimális páccal megsütni, hiszen a tarja önmagában is kifejezetten jóízű hús, kevés fűszerrel könnyedén megfelelő mód ízesíthető.

A fűszereznénk, érdemes a tarját bepácolni, és néhány órát vagy egy éjszakát a hűtőben pihentetni. A mustáros-fokhagymás pác klasszikusan a tarjához kapcsolódik, ami nem véletlen, ebben a szószban nagyon kellemesen megérik a hús, főleg ha legalább 24 órát benne hagyjuk.

Itt találod a tepsis-mustáros tarja pontos receptjét! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss