Előbb a köretet készítjük el. A kelbimbókat nem túl forró, sós vízben kb. 10-15 perc alatt puhára főzzük, vigyázva arra, hogy szét ne essenek. A vajat felhevítjük, belekeverjük a finomra vágott kaprot. Szűrőkanállal kiemeljük a kelbimbókat, lecsepegtetjük és beleforgatjuk a kapros vajba. Sóval, őrölt köménnyel ízesítjük, melegen tartjuk.
A gombás sertéstarja elkészítéséhez a húsokat leöblítjük, szárazra töröljük, kiklopfoljuk. A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk, a gombát tisztítás után vékonyra felszeleteljük. Sózzuk, borsozzuk a húsokat, lisztbe forgatjuk és kevés zsíron mindkét oldalukat pirosra sütjük. Kevés zsíron megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, sót, vágott petrezselyemzöldet, valamint az elősütött húsokat. Kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
Végül a húsokat kiemeljük a léből, tálra rendezzük. A tejföllel, kevés liszttel, sóval, borssal habarást készítünk, és a visszamaradt gombás levet besűrítjük vele, majd a húsokra öntjük. A melegen tartott kelbimbóval tálaljuk.