hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos tojáslikőr

MME MME
20 perc
egyszerű
átlagos
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A narancsos tojáslikőr elkészítéséhez a zsírosabb tejet, a tejszínt és 10 dkg porcukrot felteszünk melegíteni egy lábosban. Fűszerezzük vaníliaőrleménnyel és reszelt szerecsendióval, és felforraljuk.
  2. Mindeközben a tojássárgákat kikeverjük a maradék porcukorral, majd hőkiegyenlítéssel összevegyítjük a forralt tejjel. Ezután jó minőségű rummal és narancslével lazítunk az állagán, így lesz krémesen folyós.
  3. Ha picit kihűlt, utána lehet kis üvegekbe tölteni. Tároljuk hűtőben, a legjobb néhány nap múlva lesz, amikor már alaposan összeértek az ízek és jó hideg.

Nézd meg videón, hogyan készül a narancsos tojáslikőr házilag:

 

Megjegyzés

Ebből a mennyiségből kb.1 liter tojáslikőr lesz. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss