Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Narancsos tojáslikőr

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet, a tejszínt és az első adag porcukrot feltesszük melegíteni egy lábosban. Fűszerezzük vaníliaőrleménnyel és reszelt szerecsendióval. Felforraljuk.
  2. Mindeközben a tojássárgákat kikeverjük a másik adag porcukorral, majd hőkiegyenlítéssel összevegyítjük a forralt tejjel. Ezután rummal és narancslével lazítunk az állagán, így lesz krémesen folyós.
  3. Ha picit kihűlt, utána lehet kis üvegekbe tölteni. Tároljuk hűtőben, a legjobb néhány nap múlva lesz, amikor már alaposan összeérnek az ízek és jó hideg.

    TOJÁS, CSOKI, KÓKUSZ, MEGGY - ÍGY KÉSZÍTS LIKŐRT HÁZILAG! >>> 

    ÍZES AJÁNDÉKOK A FA ALÁ: HÁZI KÉSZÍTÉSŰ LIKŐRÖK >>> 


Megjegyzés

Ebből a mennyiségből kb.1 liter tojáslikőr lesz. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss