Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojáslikőr házilag

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
1 adag

Elkészítés

  1. A vaníliarudat hosszában félbevágjuk, apró magjait egy éles kés segítségével kikaparjuk. Összekeverjük az őrölt szegfűszeggel és félretesszük. 
  2. Egy nagy keverőtálba rakosgatjuk a tojások sárgáit, hozzáadjuk a cukrot, és a konyhai robotgép habverőjével, erős fokozaton 5-6 perc alatt krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliát és a szegfűszeget, és további 2-3 percig keverjük.
  3. Folyamatos keverés mellett, a habverőt alacsonyabb fokozatra kapcsolva hozzáadjuk a sűrített tejet, majd a whiskyt. Az így kapott sűrű, habos italt legalább 2 órára lefedve hűtőszekrénybe tesszük. Ha már lehűlt, a habot óvatosan lekanalazzuk a tetejéről, és jól zárható üvegbe vagy üvegekbe töltjük. Hűtőszekrényben tároljuk.

    A legjobb karácsonyi italok >>> 

    KÓKUSZTEJES TOJÁSLIKŐR - VILLÁMGYORSAN >>> 

    Narancsos grog >>> 

Megjegyzés

Érdemes minél gyorsabban elfogyasztani, de hűtőszekrényben, lehetőség szerint sötét palackban 4-6 hétig is tárolhatjuk. - MME

Ezek is érdekelhetnek