hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tojáslikőrös kosárkák

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet összekeverjük az őrölt dióval, majd elmorzsoljuk benne a kis kockákra vágott hideg vajat. Hozzáadjuk a tojássárgájákat is, a cukrot és (ha szükséges) annyi hideg vizet, hogy összeálljon a tészta. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpakba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük a tésztát.
  2. A pihentetett tésztát lisztezett felületen pár milliméter vékonyra nyújtjuk. 10 darab kb. 8 cm átmérőjű kis kosárka formát kivajazunk, és mindbe 1-1 darabka tésztát teszünk úgy, hogy peremük is legyen. A felesleget levágjuk, majd körben eldolgozzuk a tésztaszéleket. A kosárkák alját sűrűn megszurkáljuk villával.
  3. A kosárkákat 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, pihentetjük egy keveset, majd még langyosan kiütögetjük a formákból. Hagyjuk teljesen kihűlni!
  4. A krémhez a mascarponét keverőtálba kanalazzuk. Fokozatosan hozzálocsoljuk a tojáslikőrt, aztán habverővel simára keverjük. A tojáslikőr édességétől függően adhatunk hozzá porcukrot is.
  5. A hideg tejszínt habbá verjük, majd a mascarponéhoz forgatjuk. A krémet habzsákba tesszük, majd a kosárkákba nyomjuk.
  6. Tálalásig hűtőbe tesszük a kosárkákat, tálaláskor pedig ostyavirágokkal díszítjük. 

Megjegyzés

Dió helyett őrölt mandulát is adhatunk a tésztához. - MME

Ezek is érdekelhetnek