Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos kosárka

45 perc
rafinált
megfizethető
18 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg liszt
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 5 dkg cukor
  • 12 dkg margarin
  • 2 db tojássárgája
  • 4 ek tej
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag karamellás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 ek cukor
  • meggy

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a puha margarint, a tojássárgáját és a tejet és összegyúrjuk. A tésztát egy fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. A kosárka formákat vajjal, vagy margarinnal kikenjük. A tésztából diónyi darabokat tépünk és egyenletesen elosztjuk a formákban.  Egyenletesen belenyomkodjuk a tésztát a formákba úgy, hogy a redőkbe is szépen belesimuljon.
  3. A kosárkákat egy sütőlemezre tesszük és előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
  4. A pudingot a csomagoláson található előírás szerint tejjel és cukorral megfőzzük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd a kosárkákba töltjük. Meggyel, csokireszelékkel is díszíthetjük.

13 KOSÁRKA, AMIT A NAGYINÁL ETTÉL >>> 

13 PUDINGOS SÜTI, AMIT KÉSZÍTENI ÉS ENNI IS IMÁDUNK! >>> 

Ezek is érdekelhetnek