Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Somlói kocka

75 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótákat. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a sima piskótánál a diót, a kakaós piskótánál a kakaóport is. Majd hozzáforgatjuk óvatosan a tojásfehérjehabot is. Sütőpapírral bélelt, 25x35 cm-es tepsiben 170 fokon 15-20 percig sütjük.
  3. Megfőzzük a pudingot. Majd ha kihűlt a piskóta és a puding, összeállítjuk a sütit.
  4. A kakaós piskótát megkenjük a vanília puding felével, beborítjuk a sima piskótával, rákenjük a vaníliás puding másik felét.
  5. A tetejére elkészítjük a csokimázat. A vajat kisebb darabokra vágjuk, és egy lábosba tesszük. Összeolvasztjuk a cukorral és a kakaóval. Ha túl sűrű, higítjuk 1-2 ek. forró vízzel.
  6. Ha kezd hólyagosodni, húzzuk le a tűzről. Még melegen öntsük a sütire, és széles késsel kenjük egyenletesre. Porcukorral megszórva tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek