A barackos-kakaós kocka elkészítéséhez a barackokat kimagozzuk és négyfelé vágjuk. Az alsó tésztához a hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk, ha elválik az edény falától, belenyomogatjuk egy kivajazott, közepes méretű tepsibe.
A negyedelt barackokat szépen sorban rátesszük a tésztára, majd a 175 fokra előmelegített sütőben 25 percig elősütjük.
A felső tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és az olajat, és géppel pár percig keverjük, majd beletesszük a kakaóport, a lisztet, a sütőport, végül óvatosan a fehérjehabot.
Kivesszük a sütőből a barackos tésztát, megszórjuk fahéjjal és cukorral, majd ráöntjük a piskótatésztát a tetejére. Visszatesszük a sütőbe, és további kb. 20 percig sütjük. Még melegen meghintjük vaníliás porcukorral, és miután kihűlt, szeleteljük és tálaljuk.