hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Foszlós kakaós csiga

120 perc
rafinált
átlagos
16 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • cukor
  • 40 dkg liszt
  • 2 db tojássárga
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 14 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10-15 dkg vaj
  • 3-4 tk kakaópor
  • A locsoláshoz:
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg cukor

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos tejben egy pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet összegyúrjuk a tojássárgájával, a vajjal, a maradék cukorral, a sóval, hozzáöntjük az élesztőt és összedagasztjuk. 45 percig meleg helyen hagyjuk kelni.
  2. Amikor megkelt, ujjnyi vastag, négyzet alakú lappá nyújtjuk. A töltelékhez a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük a vajjal, a kakaóporral. Megkenjük vele a tésztát, feltekerjük, és éles késsel 3 cm széles karikákat vágunk belőle.
  3. Egy közepes nagyságú, magasperemű tepsibe sütőpapírt teszünk, és elhelyezzük benne a csigákat egymástól 2 cm távolságra. A tetejüket tojássárgával megkenjük, és még 30 percig hagyjuk kelni.
  4. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes lángon elkezdjük sütni a csigákat. Amikor a tetejük pirosra sült, az egészet meglocsoljuk a cukorral összekevert tejszínnel, végül 10 percig takaréklángon sütjük, így lesz foszlós. Langyosan tálaljuk.

A 13 LEGFINOMABB CSIGA - A KAKAÓSTÓL A SONKÁSIG >>> 

PONT OLYAN LESZ, MINT A NAGYIÉ: KLASSZIKUS KAKAÓS CSIGA EGYSZERŰEN >>> 

11 BOMBAJÓ KELT TÉSZTÁS RECEPT - AZ ARANYGALUSKÁTÓL A POGÁCSÁIG >>> 

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss