Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diós kosárka, ahogy a nagyi csinálta

60 perc
rafinált
megfizethető
20 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 12 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 2 db tojásfehérje
  • 10 dkg kristálycukor
  • 20 dkg darált dió
  • sárgabaracklekvár

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba öntjük, elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a porcukrot, a margarint, a tojássárgáját a tejet és alaposan összedolgozzuk. 
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A cukrot és a darált diót összekeverjük és óvatosan a tojáshabhoz keverjük.
  3. A kosárka formákat egy tepsire sorakoztatjuk, kikenjük olvasztott vajjal. A tésztából diónyi nagyságú darabokat tépünk és egyenletesen elnyomkodjuk a formába. Mindegyik aljába egy teáskanálnyi baracklekvárt teszünk, végül megtöltjük a diós habbal.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk. 

Videó! Így készítheted el a diós kosárkát! >>>

13 KOSÁRKA, AMIT A NAGYINÁL ETTÉL >>>

A NAGYMAMA SÜTEMÉNYEI: 13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss