Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mátrai borzaska (alaprecept)

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, majd megsózzuk, megborsozzuk. A burgonyát meghámozzuk, és lereszeljük. Összekeverjük a tojásokkal a liszttel és egy kevés sóval.
  2. A hússzeleteket a burgonyás masszába forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalukat megsütjük nagyjából 2-3 perc alatt.
  3. A felesleges olajat lecsepegtetjük, és még melegen, tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva, rizibizivel vagy ízlés szerinti körettel kínáljuk a hús­szeleteket. 

A LEGJOBB FOGÁSOK KARAJBÓL >>> 

A LEGJOBB ÉTELEK SERTÉSHÚSBÓL >>> 

A LEGJOBB MAGYAROS RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

A mátrai borzaskát úgy is elkészítheted, hogy a reszelt sajtot a reszelt burgonyás-tojásos masszába kevered, és ebbe forgatod a húst. A sajt így pikáns ízt ad az ételnek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss