A csirkemelleket vágjuk félbe vágjuk, majd keresztbe is (óvatosan, a kezünkre ügyelve). Kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk, és hűtőszekrényben pihentetjük kb. fél órát.
Közben a zöldségeket meghámozzuk, a reszelő durva fokán lereszeljük, és kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a tojást, egy kis sót, a fél evőkanál tápióka keményítőt, és 1 evőkanál szezámlisztet, és jól elkeverjük. A maradék liszteket összekeverjük, és egy tányérba tesszük.
A kókuszzsírt egy serpenyőben feltesszük melegedni, vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró, mert a bunda hamar megéghet, és a hús nyers marad!
A húsról egy papírtörlővel leitatjuk a felesleges nedvességet, és egyesével a lisztkeverékbe, utána a zöldségmasszába forgatjuk úgy, hogy teljesen beborítsa. Azonnal a serpenyőbe helyezzük és mind a két felét szép pirosra sütjük.
A kókuszjoghurthoz hozzákeverjük a lereszelt fokhagymát.
A sajtot lereszeljük. Tálaláskor a húst a fokhagymás szósszal meglocsoljuk, és megszórjuk a sajttal. Tálalhatjuk friss zöldségekkel, sütőtökkel.