Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lisztmentes csokitorta

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 11 dkg étcsokoládé (60%-os)
  • 8,5 dkg vaj
  • 2 csipet só
  • 4 dkg kakaópor
  • 4 dkg mandulaliszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 db tojás
  • A töltelékhez::
  • 2 dl habtejszín
  • 2 ek porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 tk narancsvirágvíz
  • A csokis „csillagszóróhoz”:
  • 5 dkg olvasztott étcsoki
  • pár csipet barnacukor
  • gránát alma
  • zöld fűszernövény

Elkészítés

  1. Egy közepes méretű fazékba 2 ujjnyi  vizet töltünk és felmelegítjük. Egy fém tálba vagy üstbe belemérjük a csokit, a vajat, a sót, és rátesszük a vízgőzre, majd lassan összeolvasztjuk.
  2. A kakaóport és a mandulát összemérjük egy kis tálban. Ha megolvadt a vajas keverék, hozzáöntjük a kristálycukrot, majd a száraz összetevőket is, és egy kézi habverővel csomómentesre keverjük az egészet.
  3. Robotgéppel jó habosra verjük az egész tojásokat, végül óvatosan, több lépésben beleforgatjuk a csokis részbe. 
  4. Egy nagyjából 20x30-as, sütőpapíros formába öntjük vékonyan a masszát. 160 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Fontos, hogy tűpróbával ellenőrizzük, nehogy kiszáradjon. Ha elkészült, kivesszük és hagyjuk hűlni.
  5. Robotgéppel a hideg tejszínből habot készítünk, és belekanalazzuk a porcukrot, a sót, a narancsvirágvizet. 
  6. Kettőbe vagy háromba vágjuk a téglalap alakú tésztát, és a rétegek között megkenjük a habbal.
  7. A csillagszórókhoz, vízgőz fölött megolvasztjuk az étcsokit. A sütőpapírra, egymástól kellő távolságra fektetjük a hurkapálcákat, és egy kiskanállal vagy habzsák segítségével körkörösen a végükhöz csurgatjuk a csokit, mint ha csokinyalókát készítenénk. Mielőtt a csoki megszilárdulna, megszórjuk egy kis dekor cukorral, ha szeretnénk, majd a hűtőbe tesszük pár percre.
  8. Ha tálaljuk a tortát, beleszúrjuk a csokis csodákat is, megszórjuk a gránátalma magjaival, és rozmaringgal vagy kakukkfűvel díszítjük. 

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek