Elkészités : Tésztát gyúrunk a hozzávalókból a kakaó kivételével. A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe belegyúrunk 1 kanál jó sötét kakaót. A tepsit megolajozzuk és kilisztezzük, majd belenyújtjuk az egyik lapot, utána megkenjük a lekvárral, rászórjuk a darabos dióbelet, megszórjuk cukorral, ráreszeljük a narancs héját, majd a másik lapot kinyújtjuk, és rátesszük az ízes tésztára. Lassú tűznél világosra sütjük.
A mázhoz 15 dkg cukrot 3 evõkanál vízzel sűrű sziruppá főzünk, hozzákeverjük a kakaót, majd 1 kanál rumot és diónyi vajat. Forrón elteritjük a kihűlt tésztán. Hosszukás szeletekre vágva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre