Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus pulyka Wellington módra

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A pulyka Wellington módra elkészítéséhez a gondosan megtisztított pulykamellet megsózzuk, megborsozzuk, majd aranyszínűre pirítjuk a felforrósított olajon. Azután kiszedjük, és a megtisztított, felaprított gombafejeket megpároljuk a visszamaradt zsiradékon.
  2. A leveles tésztát kitekerjük, és elrendezzük rajta a baconszeleteket. Rájuk tesszük a húst, és ráhalmozzuk a párolt gombát. A tésztaszéleket a töltelékre hajtjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojással, és a 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
  3. A négyszer átmosott rizst kétszeres mennyiségű, forrásban lévő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és összeforgatjuk a kimagozott, felaprított paprikával és paradicsommal, a finomra vágott petrezselyemmel, valamint a majonézzel. Ezt kínáljuk a felszeletelt hús mellé. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss