Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Videó
Idén lett volna 75 éves az ország egyik legismertebb mesterszakácsa, Benke László. Sokan csak Laci bácsiként ismerték és szerették őt, akinek receptjei örökké fennmaradnak.
Cikk
Íme 11 göngyölt, töltött és egyben sült hús, melyek tökéletesen mutatnak a húsvéti hidegtálon, ráadásul ellenállhatatlan finomak is.
Fotó/Videó: Horváth András
Ha kíváncsi vagy, hogyan készülnek a legjobb húsos ételek, vagy arra, hogy miként használd fel az alapanyagokat, akkor jó helyen jársz, hiszen most egy igazi profit faragunk belőled a Mindmegette Húsiskolában.
Vannak, akik imádnak az ünnepi ételekkel pepecselni, de a legtöbben mégis csak azt szeretjük, ha a lehető legkevesebb munkával, a létező legfinomabb és leglátványosabb ételeket tudjuk az asztalra varázsolni. Senki sem akar ugyanis fáradtan kókadozni a széken, mert hajnal óta a fazekak mellett állt.
Egy hét sincs már karácsonyig, ilyenkor már javában azt tervezzük a családdal, hogy mi legyen az ünnepi főfogás. Ha nem szeretitek a halat, vagy a sertést és inkább a szárnyasoknál maradnátok, akkor a gesztenyével töltött pulykamell a legjobb választás lehet. Szezonális kedvenceink rovatunkban, kolléganőnk Somogyi Bea mindezt megspékelte még baconnel és egy kis fehér borral.
Unod a sima sült húst és rántott húst? Akkor készíts göngyölt húst sajtosan, paradicsomosan, baconösen, vagy ahogy megkívánod. A következő receptekkel biztosan sikert aratsz az ebédnél és a vacsoránál is!
PATAKY KRISZTINA
Karácsonykor sokan sütnek pulykát, de pulykamellből is sok finomság készül az ünnepi asztalra. A pulykamellet megtöltheted aszalt szilvával, vagy gesztenyével, de akár még Wellingtont is készíthetsz belőle.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
DÖMÖTÖR VIOLA
Ha szereted a gyümölcsöt és a húst együtt, próbáld ki ezt a barackos-tejszínes-sajtos pulykamellet. Amíg megsül a sütőben, készíthetsz hozzá jázminrizst vagy salátát. Isteni vacsora lesz, ráadásul laktózmentes is.
SÁNDOR ADRIENN
Akkor is készíthetsz finom, laktató vacsorát, ha mindössze fél órád van a főzésre. Ehhez az isteni pulykamellhez nem is kell sok minden, ráadásul igazi őszi ízeket tartalmaz. Próbáld ki, hogy milyen isteni finom a pulykamell körtével, almával, szőlővel.
Egy salátát elkészíteni nem egy nagy ördöngösség - de szállítani annál inkább! Egy csatos vagy csavaros tetejű befőttes üveg azonban 100%-os garanciát nyújt arra, hogy sem a pulykamellkockák, sem a salátaöntet nem végzi a táska alján szétkenődve.
Gallicoop
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, hal- és a marha-, és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
WM
A kedvelt szárnyast nem csak ünnepekkor készítjük, de karácsonykor még a pulykát mellőző családoknál is asztalra kerül. Nem véletlenül népszerű: sovány, kiadós, ránthatjuk, tölthetjük, pácolhatjuk, ragukhoz is tökéletes. A bébipulyka viszont igazi karácsonyi klasszikus.
A téli szürkeségben és hidegben szeretek szemvidító, színes, izgalmas ételeket készíteni, néhány apró trükkel meglepő, mégis egyszerű fogásokat kitalálni.