Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Malmos Szilvia
Cikk
MME
Sorozatunkban hétről-hétre összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestetek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok, vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Világosan látszik, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az ünnepi receptek után. Még mindig vannak olyan finomságok a válogatásban, melyek már hetek óta tanyáznak a legjobbak között. Ez nem is csoda, hiszen pénteken karácsony!
Ha a naptárra nézünk, bátran állíthatjuk, hogy ráfordultunk az ünnepi időszak előtti célegyenesre, azaz már egy hét sincs hátra, és itt a karácsony. Ám van itt még előtte egy hétvége, amire nem ártana főzni valami nem túl időigényes ebédet némi desszerttel kiegészítve. Most erre hoztunk néhány ötletet.
Karácsonykor - a desszertkavalkád mellett - a legtöbben halászlét vagy töltött káposztát készítenek, de szintén népszerű ilyenkor a pulyka, a Wellington-bélszín, a pisztráng, a különféle töltött húsok és raguk is. Össze is gyűjtöttük gyorsan a mi kedvenc ünnepi receptjeinket, hátha valaki kedvet kap az egyikhez.
Gallicoop
Déri Szilvia
Az ünnepeknek mindannyian szeretjük megadni a módját, és ilyenkor a konyhában is jobban kiteszünk magunkért. Ezeken a napokon az asztalra kerülnek olyan fogások is, amiket általában drágállunk, és bizony hajlandóak vagyunk azoknak a komplikáltabb ételeknek is nekifogni, amiknek egy laza szerdán eszünkbe sem jutna!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Torkos csütörtök alkalmából összegyűjtöttük kedvenc húsos fogásainkat, amik közül mindenképp érdemes elkészíteni legalább egyet a közelgő nagyböjt előtt. Íme 14 kiadós és isteni recept.
Go Európa
varga mariann
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Török Zsuzsa
Kinek készült az első Wellington bélszín, a gombapéppel és vajas leveles tésztában sütött színhús, és hogy lett világhírű? Elmeséljük!
Mi a közös a palóclevesben és a Cézár-salátában? Igen, természetesen jól elkészítve mindkettő nagyon ízletes, és egyik sem svéd nemzeti étel. Van azonban még valami: mindegyikük eredete kalandos, és egy egészen konkrét történethez köthető. A Wellington-bélszín, a gulyásleves és a hamburger ezzel ellentétben annál talányosabb eredetű fogások a viszont mindenképpen érdemes szemezgetnünk a születésüket taglaló érdekes elméletek között.
A wellington bélszín kedvelt karácsonyi főfogás, ami nem véletlen, hiszen rendkívül esztétikus és a beltartalma is csalogató. Ám vannak olyanok, akiknek az életmódjába nem fér bele a vörös hús, de a wellingtont azért ők is szívesen helyeznék az ünnepi asztal közepére.