Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Wellington bélszín zöldbors mártással

MME MME
120 perc
mester
költséges
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. A gombapéphez a kakukkfüvet leveleire szedjük, a hagymákat és a gombát megpucoljuk, majd aprítógépben pépesítjük. A vaj és olívaolaj keverékén addig pároljuk, ameddig kenhető állagú nem lesz.
  2. A bélszínt lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk és az olívaolaj segítségével egy serpenyőben körbe pirítjuk, majd bekenjük a mustárral.
  3. A sonkákat egy nagy folpackra kiterítjük, rákenjük a gombapépet, megszórjuk a kakukkfű leveleivel és a húst a közepébe téve szorosan felcsavarjuk, majd a folpackot a végén leszedjük.
  4. A vajas tésztába becsomagoljuk az egészet úgy, hogy alul legyen az illesztés, majd megkenjük tojással és megszórjuk a nagyszemű sóval, a végén pedig megszurkáljuk egy villával a tetején 3 centinként.
  5. 230 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük, 50 fokos maghőmérsékletig.
  6. A körethez a burgonyát felcikkezzük, sózzuk-borsozzuk és olívaolajjal keverjük, majd a sütési idő felénél a hús mellé tesszük külön tepsin.
  7. A többi zöldséget megtisztítjuk, felszeleteljük és serpenyőben megpirítjuk tálalás előtt.
  8. A mártáshoz a zöldborsot a mustárral, a pucolt és darabolt hagymákkal, egy kevés olajon lassan aranybarnára pirítjuk, majd a többi hozzávalóval összeforraljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a Wellington bélszín zöldbors mártással

Ezek is érdekelhetnek

Friss