Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajttal és aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt pulykamell

100 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sajttal és aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt pulykamell elkészítéséhez az aszalt szilvát 30 percre beáztatjuk a vörösborba, majd leszűrjük.
  2. A pulykamellet felszeleteljük és enyhén kiklopfoljuk. A szeletek mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk.
  3. Egy nagy darab alufóliára tesszük a baconszeleteket úgy, hogy enyhén fedjék egymást. Ezután ugyanígy fedésben rátesszük a hússzeleteket is. 
  4. A tojást felverjük, megsózzuk, megborsozzuk, összekeverjük a lereszelt sajttal, majd szétterítjük a hússzeletek közepén. Azután rátesszük a lecsepegtetett aszalt szilvát, és a fólia segítségével szorosan feltekerjük.
  5. A göngyöleget 185 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 1 órát sütjük, majd eltávolítjuk róla a fóliát, és további 15 perc alatt pirosra sütjük. 

    Nézd meg videón, hogy készül a Sajttal és aszalt szilvával töltött, baconbe göngyölt pulykamell:


Ezek is érdekelhetnek

Friss