Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kentucky csirkeszárnyak sült burgonyával

MME MME
65 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A körethez a burgonyát héjastól alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd cikkekre vágjuk. Az olajat összekeverjük a sóval és borssal, beleforgatjuk a krumplicikkeket, majd egy sütőpapírral bélelt vagy kiolajozott tepsibe terítjük és 190-200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.
  2. A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a szárnyvégeket eltávolítjuk, majd minden szárnyat kettévágunk a forgónál. A húsdarabokat megsózzuk, a többi fűszert összekeverjük, és bedörzsöljük vele a húst. 
  3. A kukoricalisztet összekeverjük a durvára tört kukoricapehellyel. A szárnyakat először a búzalisztbe, majd felvert, megsózott tojásba, végül pedig a kukoricás keverékbe forgatjuk. Egy lábasban felhevítjük az olajat, majd közepesen forró olajban aranyszínűre süstjük szárnyakat. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.
  4. A mártogatóshoz összekeverjük a tejfölt a majonézzel, a megtisztított, feldarabolt újhagymával, a megpucolt, lereszelt fokhagymával, és ízlés szerint megsózzuk. A sült csirkeszárnyak és a burgonya mellé tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Csigó Zita. A recept a Fanny magazinban jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek