Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkeszárnyak zöldségágyon sütve

90 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst hideg vízbe áztatjuk, majd megtisztítjuk, lecsepegtetjük róla a vizet, és alaposan meghintjük a fűszersóval.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, megközelítőleg egyforma darabokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk.
  3. Egy közepes tepsit kikenünk a zsírral, beleszórjuk a hagymakarikákat, majd a többi zöldséget is.
  4. Meghintjük a sóval, borssal. Ráfektetjük a fűszeres szárnyakat, meglocsoljuk az olajjal és a húsleves alaplével. 
  5. Alufóliával lefedjük. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, ahol addig sütjük, míg a hús megpuhul kb. 35-45 perc alatt. Ekkor az alufóliát eltávolítjuk és további 10 perc alatt pirosra sütjük a csirkeszárnyakat. Sütés közben a szaftjával párszor meglocsolgatjuk a húst. Melegen, azonnal kínáljuk. 

CSÍPŐS MÉZES CSIRKESZÁRNY>>> 

EXTRA FŰSZERES ROPOGÓS CSIRKESZÁRNY>>> 

MÉZES-SZEZÁMOS CSIRKESZÁRNY>>> 

Megjegyzés

Az a jó ebben a fogásban, hogy a köret együtt készül el hússal, így időt takarítunk meg, és mindkettő egyszerre tálalható. - AranyTepsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss