Elkészítés: A lazacfilét felvágom kisujjnyi szeletekre, gyengén sózom, megszórom őrölt fehérborssal, félreteszem. A fokhagymagerezdeket fokhagymaprésen átnyomom, a kaprot apróra vágom.
Egy nagyobb jénai tálba öntöm az olíva olajat, hozzáadom az alaposan kifacsart lime-ok levét, belekeverem az összezúzott fokhagymát és a kaprot, jól összedolgozom az egészet. Ebbe a páclébe helyezem a lazacszeleteket, fóliával letakarom, egy éjszakát a hűtőben pihentetem.
Készítéskor egy serpenyőt felmelegítek, ebben sütöm át a pácolt lazacszeleteimet, mindkét oldalukon, omlós puhára. A serpenyőbe nem teszek külön zsiradékot, elegendő az, ami a pácléből a szeleteken maradt.
Párolt zöldségekkel, esetleg burgonyapürével vagy hercegnőburgonyával tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre