hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos kókuszkocka

MME MME
55 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A hagyományos kókuszkocka elkészítéséhez a megolvasztott margarint a porcukorral felhabosítjuk, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. Ezután hozzáadjuk a mézet és a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 30×27 cm-es, magas falú tepsibe simítjuk, és 180 fokon kb. 25 perc alatt világosra sütjük.
  3. A csokimázhoz a porcukrot, a kakaóport és a vajat alaposan összedolgozzuk, és beleöntünk annyi tejet, hogy jól tapadó mázat kapjunk. Majd kihűtjük.
  4. Ha kihűlt a tészta, felkockázzuk. Egy villa segítségével a kockákat belemártjuk a mázban, majd a kókuszreszelékbe forgatjuk.

KÓKUSZKOCKA, AHOGY A NAGYI KÉSZÍTI - ÍME AZ ALAPRECEPT VIDEÓN: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss