hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos négerkocka

75 perc
bonyolult
megfizethető
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral és a mézzel habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt,  20×30 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. A forró piskótát ezután vékonyan megkenjük a baracklekvárral, majd hűlni hagyjuk.
  2. A tojásfehérjét a cukorral, a sóval és a citrom levével gőz felett kemény habbá verjük, és a piskótára kenjük, majd a hűtőbe tesszük dermedni.
  3. A kakaóport, a cukrot és a vizet összekeverjük egy kis lábasban, és felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat, majd visszatesszük a lángra, és lassú tűzön összeforraljuk. Langyosra hűtjük, és a hab tetejére csorgatjuk.
  4. Az elkészült süteményt hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a bevonat. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Ajánjuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss