hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos négerkocka

55 perc
mester
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tészához a tojásokat a cukorral és a mézzel habosra keverjük. 
  2. A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport és a kakaóport. Adagonként a cukros tojáshoz keverjük.
  3. Sütőpapírral bélelt,  20×30 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  4. A forró piskótát ezután vékonyan megkenjük a baracklekvárral, majd hűlni hagyjuk.
  5. Közben a tojásfehérjét a cukorral, a sóval és a citrom levével gőz felett kemény habbá verjük, és a piskótára kenjük. A süteményt a hűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni.
  6. A mázhoz a kakaóport, a cukrot és a vizet összekeverjük egy kis lábasban, és felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat, majd visszatesszük a lángra, és lassú tűzön összeforraljuk. Langyosra hűtjük, és a megdermedt süti tetejére csorgatjuk.
  7. Ismét visszatesszük a hűtőbe, és hagyjuk megdermedni a csokibevonatot is.
  8. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel szeleteljük a négerkockát.

Ajánjuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss