Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Finom kókuszos kocka

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 ek kakaópor
  • A töltelékhez:
  • 6 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 6 db tojássárgája
  • 15 dkg porcukor
  • 6 ek liszt
  • 25 dkg margarin
  • A tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé tortabevonó
  • 2 ek étolaj

Elkészítés

  1. A kókuszos kocka tésztájához valókat összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk. Az egyik lapot kinyújtjuk. 
  2. A tojások habját a porcukorral felverjük, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és a tésztára kenjük. A másik lapot az előzőhöz hasonlóan kinyújtjuk, és gyors mozdulattal a tepsibe fordítjuk. A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük.
  3. A krémhez a tejet a porcukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a tojások sárgájával, liszttel és pár kanál tejjel összekevert masszát, és még egy kicsit kevergetés mellett főzzük. Amikor a krém kihűlt, hozzákeverjük a margarint, majd az egészet a sütemény tetejére kenjük.
  4. A tetejére a tortabevonót mikrohullámú sütőben felolvasztjuk, majd hozzáadunk 2 evőkanál olajat, és óvatosan, gyors mozdulatokkal bevonjuk vele a krémet.
Lehűtjük, majd forró késsel felkocázzuk.




Megjegyzés

Tipp: kinyújtás után a tészta eléggé szakadós, ezért a tepsi méretéhez igazodó sütőpapírt kivágjuk, és azon nyújtjuk ki a tésztát, így könnyebben belecsúsztathatjuk a tepsibe. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss