Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezzel az egyszerű módszerrel pillanatok alatt megfőzheted a tésztát

default user icon
MME
Hagyományosan a tésztafőzés beletelik némi időbe, hiszen meg kell várni, amíg a víz felforr. Egy egyszerű, de hatékony módszerrel hosszú perceket spórolhatunk meg – mutatjuk a trükköt!

A tésztafőzés nem bonyolult művelet, de sajnos időigényes. Hogyan tudnánk lerövidíteni azt az idő, amíg a víz felforr? Nos, a legegyszerűbb, ha egy mélyebb serpenyőt választunk fazék helyett.

Energiatakarékos megoldás

Ez a technika két okból is előnyösebb: egyrészt ha kevesebb vizet kell melegíteni, gyorsabban éri el a forráspontot, így csökken a főzési idő. Így kevesebb energiát fogyasztunk, amivel nemcsak a pénztárcánkat kíméljük, hanem a bolygónkat is védjük.

Másrészt a kevesebb vízben sokkal magasabb a keményítőtartalom, így a tésztafőzővíz tökéletes lesz a különböző szószok elkészítéséhez.

Így készül serpenyőben a tészta

A főzési folyamat nagyon egyszerű: válasszunk egy mélyebb, szélesebb serpenyőt, tegyük bele a tésztát és öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje. Forraljuk fel úgy, hogy közben időnként átkeverjük. Ha kész, lecsepegtetjük a tésztát, és már tálalhatjuk is.

Tipp:

A serpenyőt, amiben a tészta főtt, használhatjuk a szósz elkészítéséhez, így nincs szükség több edényre. Ha elkészült a szósz, a tésztát egyszerűen visszadobjuk a serpenyőbe. Ezzel a módszerrel egyébként még finomabb lesz a végeredmény, mivel a tészta jobban be tudja szívni a szószt.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss