A tésztafőzés nem bonyolult művelet, de sajnos időigényes. Hogyan tudnánk lerövidíteni azt az idő, amíg a víz felforr? Nos, a legegyszerűbb, ha egy mélyebb serpenyőt választunk fazék helyett.
Energiatakarékos megoldás
Ez a technika két okból is előnyösebb: egyrészt ha kevesebb vizet kell melegíteni, gyorsabban éri el a forráspontot, így csökken a főzési idő. Így kevesebb energiát fogyasztunk, amivel nemcsak a pénztárcánkat kíméljük, hanem a bolygónkat is védjük.
Másrészt a kevesebb vízben sokkal magasabb a keményítőtartalom, így a tésztafőzővíz tökéletes lesz a különböző szószok elkészítéséhez.
Így készül serpenyőben a tészta
A főzési folyamat nagyon egyszerű: válasszunk egy mélyebb, szélesebb serpenyőt, tegyük bele a tésztát és öntsünk rá annyi hideg vizet, hogy ellepje. Forraljuk fel úgy, hogy közben időnként átkeverjük. Ha kész, lecsepegtetjük a tésztát, és már tálalhatjuk is.
Tipp:
A serpenyőt, amiben a tészta főtt, használhatjuk a szósz elkészítéséhez, így nincs szükség több edényre. Ha elkészült a szósz, a tésztát egyszerűen visszadobjuk a serpenyőbe. Ezzel a módszerrel egyébként még finomabb lesz a végeredmény, mivel a tészta jobban be tudja szívni a szószt.
(Borítókép: Shutterstock)
Ajánljuk még:
- EZ A TITKA AZ AL DENTE TÉSZTA FŐZÉSÉNEK>>>
- 5 OK, AMIÉRT FŐBENJÁRÓ BŰN, HA KIÖNTÖD A TÉSZTA FŐZŐVIZÉT>>>
- EZ A TITOK! ÍGY NEM TAPAD ÖSSZE A TÉSZTA FŐZÉS UTÁN>>>