Mindmegette.hu
Recept
MME
Cikk
A legtöbb háztartásban a tésztafőzés során megmaradt főzővíz a lefolyóban végzi. Kevesen tudják, hogy van néhány főzési praktika, aminek elengedhetetlen hozzávalója ez a konyhai végterméknek közel sem nevezhető összetevő. Ezután garantáljuk, hogy te is másképpen tekintesz majd a tészta főzővizére, arról nem beszélve, hogy ezzel te is sokkal környezettudatosabbá válsz és nem fogsz pocsékolni fölöslegesen.
Bottyán Emese
A paradicsomszósz egy olyan alapanyag, ami nélkül sokan el sem tudnák képzelni az életüket. És nem csak az olaszokra gondolunk, akiknek specialitása az érett paradicsomból készített mártás, hanem bizony például édesanyákra is a világ minden tájáról, akik nem tudnak elég hálásak lenni ezért a savanykás szószért, ami a legtöbb gyerek kedvence!
Ha unod a palacsintában a kakaós, lekváros vagy túrós tölteléket, készíts egy sűrű vanília- vagy csokiszószt, házi Nutellát vagy citromkrémet, garantáltan nagy siker lesz! Íme 9 édes szósz, amivel megtöltheted kedvenc desszertedet.
DÖMÖTÖR VIOLA
Orbán - Marosi
A natúr csirkemell és rizs kombónál azért lehet ízletesebb fogásokat is készíteni. Erre az egyik leggyorsabb megoldás a kész szószok milliója közül bármelyik, melyeket többnyire a hússal együtt kell kicsit megpirítani, és jók is vagyunk. Számtalan ízesítés létezik, de a héten mi most a legendás édes-savanyú fajtákat kutattuk.
Jó magyar mondás szerint a legpocsékabb kaját is meg lehet menteni 3-4 dl ketchup felhasználásával fogásonként. Az igazán kemények aztán nem állnak meg ennyinél, hanem előszeretettel keresik a csípős ketchupot, mert izzadva minden jobb.
Török Zsuzsa
A fáma szerint XIV. Lajos udvarmesteréről elnevezett selymes, fehér besamelmártás sok meleg szósz alapja, és önmagában is feldobja a párolt zöldségeket.
A hagyományos majonézteszten már túlvagyunk, de mivel lassan távozik a tél, és mindenki fogyni szeretne, begyűjtöttük a light verziókat.
KOCSIS BÁLINT
Nem tudod, a naspolya mi fán terem és a piacon sem ismered fel? Pedig érdemes felfedezni ezt a csúnyácska szezongyümölcsöt, mert valóságos egészségbomba!
Videó
Nagy fába vágta a fejszéjét a Mit ettem ma tesztcsapata: végigkóstolta a legcsípősebb csiliszószokat és paprikakrémeket, melyeket itthon kapni lehet. A feladat nem volt egyszerű, rendesen meg is izzasztotta a fiúkat, ám végül vérrel és verítékkel, de sikerült megnevezni az "ajánlott" és "kerülendő" termékeket.
Az ajvár a szerbek életében legalább annyira fontos szerepet tölt be, mint a magyaroknál az Erős Pista. Főként húsételek mellé szokták kínálni, de mártogatósnak is jó, és sokféle ételt ízesíthetünk vele.
Ez a friss, tüzes paradicsomos-csilis salsa isteni vendégváró minden alkalomra. Grillezett halakhoz és húsokhoz, valamint sültekhez tökéletes kísérő, de hamburgerekbe, vagy a mexikói konyha remekeihez is elengedhetetlen - legyen szó tacóról, quesadilláról vagy burritóról. Nachosszal tunkolva pedig szuper nassolnivaló filmézős estékhez.
Akármennyire is próbálkozik a tél, nem fog elmaradni a tavasz és a nyár. Ezen két évszak legnagyobb előnye, hogy kedvünkre sütögethetünk a szabad ég alatt, nem fogunk odafagyni a grillrács mellé. A kerti partik egyik fontos pontja, - a hideg sörön kívül - hogy a húshoz milyen barbecue szószt használunk.
Bár a Biblia példabeszédeiben szereplő és a piramisokban is fellelt mustármagból a rómaiak óta sokfelé készítenek csípős mártást, a mustár a burgundi hercegek asztalán vált igazán népszerűvé és máig elválaszthatatlanul Dijonhoz kötődik.
Az olaszok híres fűszeres szószával, a pestóval villámgyorsan fenséges eledellé varázsolhatod a legegyszerűbb főtt tésztát, de feldobhatod a salátákat és a húsokat is. A klasszikus genovai változat mellett számos ízvariációja létezik, így akár édes desszerthez is kínálhatod.
Amerikában az egyik legfontosabb sportesemény, de Magyarországon is egyre nő a rajongótábora... Ha te is rákattantál az amerikai focira, és élőben követnéd az NFL nagydöntőjét, a Super Bowlt, akkor bizony fel kell szerelkezned nassolnivalókkal! A bolti chips helyett azonban most válassz házi tortillát, házi salsát és házi mártogatósokat. Összegyűjtöttük a legjobbakat!