Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes kakaós babka

MME MME
140 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy keverőtálba mérjük és összekeverjük a langyos növényi italt, a mézet, majd pár perc alatt felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztkeveréket és a cukrot kimérjük egy tálba. Ráöntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a tojást, az olvasztott margarint és egynemű tésztát gyúrunk.
  3. A tésztát szobahőmérsékleten 30 percet pihentetjük fóliával lefedve.
  4. A töltelékhez a cukrot, a kakaót és a vizet összekeverjük egy tálban.
  5. A tésztát kb. 2 mm vastag téglalappá nyújtjuk és megkenjük a kakaós krémmel.
  6. Az olvasztott margarin felével meglocsoljuk és megszórjuk a rusztikusra darabolt étcsokoládéval. A hosszabbik oldala mentén tekerjük fel.
  7. A tekercset hosszában félbevágjuk a közepén. A két fél rudat összetekerjük és ügyeljünk arra, hogy a kakaós töltelék szépen látszon.
  8. A babkát sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába tesszük és szobahőmérsékleten legalább 45 percet pihentetjük.
  9. A tetejét lekenjük a maradék margarinnal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.

Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a gluténmentes íz-lik blogon.

Ezek is érdekelhetnek