Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes narancsos mascarponés répatorta

MME MME
75 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A répát tisztítás után kockákra vágjuk és késes aprítóval finomra daráljuk.
  2. A tojásokat habosra keverjük a nádcukorral.
  3. Folyamatos keverés közben belecsurgatjuk az olajat, a vizet.
  4. Hozzáadjuk a répát, a lisztkeveréket, a mandula lisztet, a sütőport, a narancsaromát, a fahéjat és a csipet sót, majd alaposan összekeverjük.
  5. Egy 16-18 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk és beleöntjük a masszát.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  7. A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd rácson hűtjük ki teljesen.
  8. A mascarpone krémhez felhabosítjuk a mascarponet a porcukorral, hozzáadjuk a tejszínt, a narancs aromát és újra habosra keverjük.
  9. A torta összeállítása: a kihűlt alapot félbevágjuk, megkenjük a krém 2/3 részével. A maradék krémmel ízlés szerint díszítjük.
  10. Pár óra alatt a hűtőben összeérnek az ízek.

Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a gluténmentes íz-lik blogon.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss