Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes medvehagymás-sajtos pogácsa

MME MME
70 perc
egyszerű
megfizethető
20 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy keverőtálba mérjü a langyos tejfölt, a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt és pár perc alatt felfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, a sót, a vizet, az olvasztott margarint és egynemű tésztát gyúrunk.
  3. Szobahőmérsékleten 10 percet pihentetjük, majd rizsliszttel megszórt felületen átgyúrjuk a tésztát.
  4. A tésztát vékony téglalappá nyújtjuk és lekenjük olvasztott margarinnal, megszórjuk rusztikusra darabolt medvehagymával. Jobbról és balról hajtogatjuk.
  5. Újra kenjük le olvasztott margarinnal és szórjuk meg a maradék medvehagymával, majd ismét hajtogatjuk lentről és fentről.
  6. A tésztát kb. 1-1,5 ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk és tetszés szerinti méretű pogácsákat szaggatunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  7. Éles késsel berácsozzuk a tetejüket, lekenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
  8. Szobahőmérsékleten 45 percet kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a gluténmentes íz-lik blogon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss