A szeletelt zabot egy lábasba mérjük, hozzáadjuk a vizet, sózzuk, és felforraljuk. Lefedjük egy fedővel, visszavesszük a tűzhely hőmérsékletét egész alacsonyra, és addig pároljuk, míg teljesen magába szívja az összes vizet, és megpuhul.
A sajtot lereszeljük és a még meleg, de nem túl forró zabhoz keverjük. Hozzáadjuk a tojást, és teljesen lehűtjük.
Ezután belekeverjük a zabpehelylisztet, és apró golyókat formázunk belőle.
Megforgatjuk a golyókat zabpehelylisztben, a felvert tojásban és gluténmentes zsemlemorzsában, majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
A kukoricasalátához a konzervet leszűrjük, a hagymát apró kockákra vágjuk.
Az összes hozzávalót egy tálba tesszük, és alaposan összekeverjük. Jól lehűtve tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
Ha valami nagyon egyszerű, húsmentes, de mégis tartalmas ételt szeretnénk készíteni, akkor tökéletes választás ez a sajtos zabgolyó. Az elkészítése roppant egyszerű, a végeredmény ízletes. Mi most egy egyszerű kukorica saláta találtunk mellé. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!