Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés bejgli - diétás recept

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg gesztenyeliszt
  • 3 dkg eritrit
  • 1 dkg élesztő
  • 1 csipet só
  • 15 dkg laktózmentes vaj
  • 0,8 dl laktózmentes tej
  • 1 db tojás sárgája
  • A töltelékhez:
  • 40 dkg cukormentes gesztenyemassza
  • 2,5 dkg laktózmentes vaj
  • 3 dkg vörös áfonya (ízlés szerint)
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 db tojás
  • 1db tojássárgája a kenéshez

Elkészítés

  1. Agesztenyés bejglihez egy kevés langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Fontos, hogy a só közvetlenül ne érintkezzen az élesztővel, mert gátolja a kelesztő hatást csakúgy, mint a túl sok cukor, így ne térjünk el ezek adagolásától.
  2. A tésztát felosztjuk 2 egyenlő részre, majd betesszük a hűtőbe pihenni.
  3. A töltelékhez összedolgozzuk az alapanyagokat, de nem keverjük túl sokáig, mert krémes állagra van szükségünk, a túl sok keveréstől fellevegősödik.
  4. A kinyújtott tésztára szépen rásimítjuk a krémünk egyik felét, majd – csakúgy, mint hagyományos társaiknál - feltekerjük. Megismételjük ezt a második adaggal is, végül a tepsibe helyezzük a két rudat, nem túl közel egymáshoz.
  5. A kenéshez szükséges tojásokat összekeverjük, majd ecsettel vagy kenővel nem túl vastagon bekenjük a bejglik tetejét. Ha megszáradt a tojásréteg, megismételjük a kenést még egyszer, és egy villával megszurkáljuk a bejglik oldalát. Ha ismételten megszáradt a tojásréteg, akkor 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.


Ajánljuk még:




Megjegyzés

A recept Czanik Balázs új, Ünnepelj és fogyj! című diétás ünnepi desszerteskönyvéből származik. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss