A töltelékekhez az aszalt szilvát feldaraboljuk, és a mazsolával, külön-külön edényben, beáztatjuk kb. 4-4 cl rumba.
A mákos és diós töltékhez a tejet felforraljuka cukorral, félrehúzzuk, a többi belevalóval összekeverejük,lehűtjük. A gesztenyét összetörjük, a többi hozzávalót belekeverjük. (A töltés előtt - ha szükséges - javítsunka töltelékek állagán a fenti hozzávalókból adagolva - fontos, hogy viszonylag nehezen kenhetők legyenek!)
A tésztához a lisztben előbb a margarint, majd az élesztőt szétmorzsoljuk, a többihozzávalóval összegyúrjuk, 3 cipót formázunk, és letakarva 15 percig pihentetjük(nem lágy a tészta).
Egyenként téglalap formára (kb. 29x34 cm) kinyújtjuk,rákenjük a töltelékeket, a széleken kb. 1,5-2 cm-t üresen hagyunk, feltekerjük, a két szélét benyomkodjuk,és a tepsibe helyezem.
A tojássárgáját pici fehérjével összekeverjük, a rudakat lekenjük vele, langyos helyen pihentetjük, amíg a tojás meg nem szárad rajta. Az idő függ a helyiség hőmérsékletétől, de kb.23-24 fokon 1,5-2 órát kell hagyni rá.
Amikor a tojás megszáradt, újra lekenjüktojásfehérjével, hidegre tesszükfél órára, közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Megszurkáljuk,egészen az aljáig a rudakat, sütőbe toljuk, és kb. 30 perc alattkészre sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, hűvös helyen lefedve tároljukmásnap szeleteljük.