A vörös lencsét alaposan mossuk meg. Tegyünk egy lábasba 2 evőkanál ghít. Közepes lángon melegítve, tegyünk bele római köményt, pirítsuk meg egy picit, majd tegyük hozzá a koriandert, aztán az asafoetidát, a gyömbért és végül a kurkumát. Pár másodpercig pirítsuk együtt is a fűszereket, hogy jól kijöjjön az aromájuk.
Öntsük hozzá a fűszerekhez a megmosott, tisztított vörös lencsét, és a közepes lángon, állandó keverés mellett pirítsuk 2 percig, majd öntsük fel 1 liter vízzel, és adjuk hozzá a sót. Forraljuk fel, majd főzzük addig, amíg a lencse szét nem fő. Amíg a dhalunk fő, készítsük el az aszalt paradicsomos, sajtkrémes muffinokat.
A lenmaglisztet öntsük le a vízzel, és hagyjuk állni egy picit - ez tartja majd össze a tésztád. Egy tálban keverjük össze a liszteket, a sütőport, a fűszereket és az aszalt paradicsomot, majd öntsük hozzá az olajat, a vizet, és végül a sajtkrémmel dolgozzuk össze. Egy 12 lyukú muffin formába adagoljuk a tésztát, majd180°C fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük!
A vörös lencse, egy könnyebben emészthető lencseféle és ennek köszönhetően nagyon gyorsan el tudod készíteni. A dhált főzhetjük sűrű pépesre vagy akár nyugati kultúrában kedvelt leveses változatban is. - vitaik