Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos zserbó szilvalekvárral

MME MME
90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet a robotgép táljába öntjük, és a dagasztókarral elkeverjük egy csipet sóval. Hozzáadjuk a sütőport, az élesztőt és a porcukrot is, és az egészet alaposan összekeverjük.
  2. Most jöhetnek a lisztes keverékhez a nedves alapanyagok, a tej, a vaj és a tojássárgája. A hozzávalókat addig gyúrjuk a géppel, míg egy közepesen kemény tésztát kapunk.
  3. A tésztát három egyenlő részre osztjuk, folpakba csomagoljuk, és 20-30 percre betesszük a hűtőbe pihenni.
  4. Közben a töltelékhez a darált mákot alaposan összekeverjük az átszitált porcukorral és vaníliás cukorral.
  5. A sütőt előmelegítjük 150 fokra, és egy közepes méretű tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral.
  6. A pihentetett tésztákat 3-4 mm vastagságú téglalapokká nyújtjuk.
  7. Az első tésztalapot az előkészített tepsibe tesszük, megkenjük a lekvár felével és megszórjuk a cukros mák felével.
  8. Jöhet a második tésztalap, erre a lekvár másik fele és a maradék cukros mák.
  9. Ráhelyezzük a harmadik lapot, és az egészet világosbarnára sütjük az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt. A kisült zserbót hagyjuk a tepsiben kihűlni.
  10. A csokit gőz fölött megolvasztjuk, és hozzáadjuk az olajat, hogy szép fényes csokimázt kapjunk.
  11. Ha kihűlt a tészta, a tetejét egyenletesen bevonjunk a csokimázzal, és hagyjuk, hogy megdermedjen.
  12. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szép egyforma szeletekre vágjuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a mákos zserbó szilvalekvárral!

Ezek is érdekelhetnek