hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mákos szilvás lepény

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A langyos tejben elkeverünk 1 teás kanál porcukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni kb. 10 perc alatt.
  2. A robotgép üstjébe kimérjük a lisztet, a porcukrot, a tojássárgáját és hozzáöntjük a felfutott élesztős tejet. Dagasztópálcával elkezdjük összedolgozni, ekkor hozzáöntjük a vajat is. Ha szépen kidagasztotta a gép, kis olajjal megkenegetjük a tetejét és az üst szélét, majd letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük kb. 40 perc alatt.
  3. A szilvát megmossuk, kimagozzuk és negyedeljük, majd egy lábasba tesszük a cukorral és a fahéjjal együtt. Pici vízzel összefőzzük, de a szilva ne essen szét teljesen.
  4. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán kinyújtjuk a tepsi méretére és a sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A tetején eloszlatjuk a szilvát a levével együtt, megszórjuk a porcukorral kikevert darált mákkal, és a 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30-40 percre.
  5. Az elkészült mákos szilvás lepényt porcukorral meghintve, kockákra vágva kínáljuk.

NÉZzétek meg videón, hogyan készül A MÁKOS SZILVÁS LEPÉNY!

 

Ezek is érdekelhetnek