Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha ezzel öntözöd a paradicsombokrot, mézédes lesz a szüretre!

default user icon
MME
Ha augusztus, akkor paradicsomszüret - a konyhakertekben és a balkonládákban egyaránt. Ha az első terméseket már leszüretelted, de úgy érzed, nem elég édes a végeredmény, akkor az alábbi pofonegyszerű trükkel csodálatos lesz a végeredmény!

Idén egy kicsivel később robbant be a nyár, így a nagy paradicsomszüret is pár héttel későbbre tolódik. Ha ültettünk paradicsomot akkor persze az első  adag már biztosan beérett, de a igazi bőség csak ezután jön! Ha esetleg nem vagyunk elégedettek a végeredménnyel, túl savanyúnak, ízetlennek találjuk a bepirosodott szemeket, akkor még nem késő beavatkozni: van egy filléres házi tápoldat, amivel mézédes lesz a termés!

Túl savanyú? Lúgosíts!

A paradicsomnak köztudottan igen magas a savtartalma, de egy kevés szódabikarbónával meg tudod szelídíteni még a legsavanyúbb fajták gyümölcsét is. A végeredmény: édesebb paradicsom! A bónusz: kevesebb kártevő! A szódabirakbóna ugyanis nem csak lúgosító hatással bír, de természetes növényvédőszer is egyben, és mivel a legtöbb gombafertőzés a talaj felől támad, a szódabikarbónával kezelt talajról kisebb eséllyel fertőződnek meg a paradicsombokrok.

Így készítsd el a szódabikarbónás tápoldatot:

A Ripost.hu-n megtaláltuk a tuti tápoldat receptet:

  1. Egy nagyobb edényben, például a locsolókannában keverjünk össze 5 liter vizet 2 evőkanál szódabikarbónával
  2. Kevergessük addig, míg tökéletesen fel nem oldódik.
  3. Ezzel a keverékkel locsold meg paradicsomokat, hetente egyszer.

Ezek is érdekelhetnek