Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű fahéjas kekszek (gluténmentes)

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy mélyebb tálban a liszteket összekeverjük a szódabikarbónával és a kókuszcukorral vagy eritrittel, a reszelt citromhéjjal és a fahéjjal, majd a feldarabolt vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát. Folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Ezután a tésztát rizslisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk, majd a tetszőleges formákat szaggatunk belőle,  és a sütipecsétekkel mintát nyomunk a kekszekre.
  3. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Előmelegített sütőben 150 fokon kb. 8 perc alatt készre sütjük. Fontos, hogy maradjanak világos színűek! A sütőből kivéve a sütőlemezen hagyjuk kihűlni, mert ilyenkor még nagyon puhák és szétesnek. Ha kihűlt, a tetejét a vízgőz felett olvasztott csokival is díszíthetjük. Fémdobozba zárva tartjuk.

    Ajánljuk még:

Megjegyzés

Ezeket a finom glutén- és cukormentes kekszeket akár ajándékba is elkészíthetjük. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss