Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű zabpelyhes-túrós sütemény

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. A túrót áttörjük, és a vajjal, a cukorpótlóval, a vanília kikapart belsejével és a citromlével egy nagy keverőtálba tesszük, és addig keverjük, amíg egységes masszát kapunk.
  2. A tojásokat gépi habverővel habbá verjük, majd a túrós keverékhez forgatjuk. A zabpelyhet a zabpehelyliszttel, a sóval és a szódabikarbónával elkeverjük, és fokozatosan a túrós részhez adjuk.
  3. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
  4. A gyümölcsöt egy lábasba tesszük, megszórjuk a cukorral, meglocsoljuk a citrom levével, és egy kevés folyadékkal felöntve lassú tűzön főzzük. Apránként hozzáadjuk a tejszínt, és még forrón a felszeletelt süteményre csorgatjuk.

    Még több zabpelyhes finomság >>> 

    Gyümölcsös receptek >>> 

    Még több sütemény >>> 

    Diétás édességek >>> 

Megjegyzés

Az eritrit és a nyírfacukor fogyasztásához folyamatosan és fokozatosan kell hozzászoktatni a szervezetet, mert puffadást és hasmenést okozhat. Kismamák és 3 év alattiak körültekintően fogyasszák. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss