hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokoládés fonat mandulapelyhekkel

60 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A csokoládés fonat tésztájához 1 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a nádcukrot és 1 csipet sót. Ha felfutott,  beleszórjuk a lisztet, és beleütünk 1 db tojást, majd sűrű tésztát dagasztunk belőle. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A lényeg, hogy hólyagos, ne ragadós tésztát kapjunk, amelyet kb. 1 órán át hagyunk megkelni meleg helyiségben.

  2. Ameddig a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket. A csokoládés pudingport a cukorral egy fazékba tesszük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és sűrűre főzzük.

  3. Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagra kinyújtjuk egy kb. 30 x 30 cm-es négyzetre, megkenjük a pudinggal és feltekerjük. Ezután sodrófával kicsit nyújtunk rajta, éppen csak annyit, hogy három részre lehessen hosszába vágni a tésztát.

  4. Felvágjuk, majd gyors mozdulatokkal a három csíkot összefonjuk. A tésztát tepsibe helyezzük, megkenjük felvert tojással és megszórjuk mandulapehellyel. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt szép barnára sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss