hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mazsolás kalács

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet, a tejszínt, az elmorzsolt élesztőt és a tojássárgákat elkevertetjük, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, a cukrot, a sót és a vaníliát és közepes fokozaton kidagasztatjuk a géppel.
  2. Ha erős a liszt, adhatunk még hozzá tejet. Ne legyen túl kemény, de túl lágy sem a tészta. Öt perc után adjuk hozzá a mazsolát és további két percet dagasszuk, majd meleg helyen, letakarva 45 percet érleljük a tésztát.
  3. Miután a kalácstészta megpihent, kilenc részre osztjuk, mert három, háromszálas kalácsot fogunk belőle készíteni. Ha elkészültünk a felosztással, felgömbölyítjük őket, aztán letakarva tovább pihentetjük a tésztát. 
  4. Kivajazzuk a sütőformákat, a tésztákból a pihentetés után kalácsot fonunk. Ha ebben a folyamatban segítségre szorulsz, akkor itt megnézhetetd, hogy kell kalácsot fonni. Ha ezzel is elkészültünk, bepakoljuk a sütőformába, majd a felvert tojásokkal megkenjük őket.
  5. Meleg helyen tovább kelesztjük a tésztáinkat (kb. 45 perc), közben pedig a sütőnket alsó és felső sütési fokozatban 190 fok környékére melegítjük. Mielőtt bepakolnánk a kalácsokat a sütőbe, újra megkenjük vékonyan a tojások sárgájával, majd ezután 10 percig, aztán 170 fokon még 15 percig sütjük. 
  6. Ajánljuk még:

     

Ezek is érdekelhetnek