Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sós fonott kalács, ahogy Szabi a pék készíti

MME MME
90 perc
rafinált
átlagos
10 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet, a tejet és az élesztőt elkevertetjük a tojással a dagasztó üstben. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot és a sót, majd két percet dagasztjuk közepes fokozaton.
  2. Hozzácsipkedjük a vajat, amivel nagy fokozaton dagasztjuk ki a tésztát kb. 5 perc alatt. Ha a tészta feltapad, kaparjuk le az üst faláról! Konyhapulton, lefedve 45 percet pihentetjük.
  3. 10 részre vágjuk a tésztát, majd gömbölyítjük, és 15 percet pihentetjük letakarva.
  4. A gombócokból egyenes, kb. 25 centis tésztaszálat sodrunk, és megfonjuk. Egymás mellé teszünk 5-5 kalácsot, 1-1 centi hézagokat hagyva köztük, hogy süléskor összenőjenek. Letojásozzuk a tetejüket és 35-40 percet kelesztjük.

  5. Ajánljuk még:

PÉKSULI SZABIVAL: MEDVEHAGYMÁS HATFONATÚ KALÁCS HÚSVÉTRA>>>  

PÉKSULI SZABIVAL: DUPLASAJTOS VAJAS POGÁCSA, AMINEK MINDENKI ELKÉRI MAJD A RECEPTJÉT!>>>  

PÉKSULI SZABIVAL: LEPD MEG A CSALÁDOT HÚSVÉTKOR EGY ISTENI CSÜLKÖS KENYÉRREL!>>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss