hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sós fonott kalács, ahogy Szabi a pék készíti

MME MME
85 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

    1. A vizet, a tejet és az élesztőt elkevertetjük a tojással a dagasztó üstben. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot és a sót, majd két percet dagasztjuk közepes fokozaton.
    2. Hozzá csipkedjük a vajat, amivel nagy fokozaton dagasztjuk ki a tésztát kb. 5 perc alatt. Ha a tészta feltapad, kaparjuk le az üst faláról. Borítsuk a lisztezett konyhapultra vagy deszkára, és lefedve 45 percet pihentessük.
    3. 10 részre vágjuk a tésztát, majd gömbölyítjük, és 15 percet ismét pihentetjük letakarva.
    4. A gombócokból egyenes, kb. 25 centis tésztaszálat sodrunk, és megfonjuk. Egymás mellé teszünk 5-5 kalácsot, 1-1 centi hézagokat hagyva köztük, hogy süléskor összenőjenek. Letojásozzuk a tetejüket és 35-40 percet kelesztjük.
    5. A sütőt felkapcsoljuk 195 fokra. A megkelt kalácsokat ismét átkenjük a tojással, megszórjuk a nagyszemű sóval, majd betoljuk a forró sütőbe és 20-22 perc alatt szép pirosra sütjük.

Nézd meg videón, hogyan készíti Szabi a pék a sós fonott kalácsot:


Ajánljuk még:

Megjegyzés

Csodafinom és egyszerűen elkészíthető sós kalács, amit nemcsak húsvétra ajánlunk! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss