hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés paella (valenciai paella)

MME MME
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az alapléhez a combokat megtisztítjuk a répát megpucoljuk, a hagymát és a paradicsomot kettévágjuk, majd mindent felteszünk főzni és intenzív lángon főzzük kb 1 órán át, ameddig a leve kb a felére be nem forr.
  2. Amikor a combok megpuhulnak, kivesszük az alapléből, fontos, hogy ne főjön le a csontról és még melegen megsózzuk.
  3. A sofrito-hoz a hagymát apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk és vízzel locsolgatva szakaszosan pároljuk, ameddig sűrű krémmé nem párolódik, kb 40 perc alatt.
  4. A paellahoz olyan paella serpenyőt, vagy fém nyelű serpenyőt választunk, amit sütőbe lehet tenni.
  5. A fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk apróra, a paprikákat és a zöldbabot vágjuk rusztikus darabokra, a koktélparadicsomokat vágjuk ketté.
  6. A serpenyőben pirítsuk aranybarnára a rizst az olívaolajon sóval és frissen darált borssal, majd öntsük egy kevés alaplevet rá, adjuk hozzá a sáfrányt és intenzíven főzzük. Ahogy sűrűsödik, mindig pótolva a levét alaplével.
  7. Amikor a rizs kezd megpuhulni, forraljuk sűrűre a levét és zárjuk el alatta a tüzet, majd keverjük bele a sofrito-t, paprikákat, a fokhagymát és a zöldbabot, végül helyezzük el rajta a csirkecombokat bőrös résszel felfelé és a koktélparadicsomokat.
  8. Süssük 200 fokos sütöben addig, ameddig a bőr ropogós nem lesz, majd frissen fogyasszuk.

    Nézd meg videón, hogyan készül a valenciai paella!

Ezek is érdekelhetnek