A vöröshagymát, a répát és a szárzellert meghámozzuk, finomra aprítjuk. Egy lábasban felforrósítjuk az olívaolajat, és fehéredésig pirítjuk rajta a darált húst, és morzsásra törjük. Hozzáadjuk a hagymát, és 5 percig pirítjuk. Hozzáforgatjuk a répát és a zellert. Felöntjük fel a borral, nagy lángon néhány percig forraljuk, majd
hozzáforgatjuk a paradicsomot a levével együtt. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, a raguhoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük egy kevés rozmaringgal és a babérlevéllel. Lefedve, kis lángon kb. 45 percig főzzük, közben néhányszor megkeverjük.
A bagetteket középen bevágjuk, széthajtjuk kissé, a belsejüket kitépkedjük. Mindet tűzálló tálba tesszük, majd a közepükbe kanalazzuk a ragut. Megszórjuk őket a reszelt sajttal, majd grillfokozaton addig sütjük, míg a sajt megolvad. Egy kevés aprított petrezselyemmel tálalhatjuk. Friss saláta illik hozzá.