Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Andi féle diétás bagett

> 90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1, 5 dkg élesztő
  • 1,5 dl víz
  • 1 tk eritrit
  • 10 dkg zab liszt
  • 4 dkg búzasikér
  • 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1/2 tk só
  • 1 dkg lenmag
  • 1 tk kókuszolaj
  • A tetejére:
  • 1 db tojássárgája
  • A díszítéshez:
  • lenmag
  • szezámmag

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos vízben az eritrittel felfuttatjuk. Közben kimérjük a többi hozzávalót. A kókuszolaj kivételével keverőtálba tesszük őket.
  2. A felfuttatott élesztőt a keverékhez adjuk, tetszés szerint kézzel vagy géppel dagasztjuk. Végül a kókuszolajban megforgatjuk, atgyúrjuk a tésztát. Letakarjuk, kb. 30-45 percig kelesztjük. (Gyorsításképp én előmelegített, lekapcsolt sütőben szoktam.)
  3. Miután kétszeresére megkelt, átgyúrjuk, sodrófával téglalap alakúra kinyújtjuk. A rövidebb felénél szorosan felcsavarjuk, a széleit behajtjuk. Bevagdossuk. Kb. 20 percig kelni hagyjuk.
  4. A tojássárgáját kevés langyos vízzel összekeverjük, majd megkenjük vele a bagettet. Ízlés szerint magokkal díszítjük.
  5. 180 fokos sütőben kb. 30-45 perc alatt (alul-felül sütéssel) készre sütjük.

SZEZÁMMAGOS KRUMPLIS BAGETT>>> 

TELJES KIŐRLÉSŰ BAGETT GYORSAN>>> 

BÉCSI BAGETT (BAGUETTE VIENNOISE)>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss