Előző nap a burgonyát forrásban levő vízben főzzük 25 percig, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és hűlni hagyjuk.
Ugyancsak előző nap a kovászhoz kis tálban 10 dkg lisztet elkeverünk morzsányi (1 g) friss élesztővel és 1 dl hideg vízzel. Folpakkal letakarva, szobahőmérsékleten kelesztjük 1 órát, majd éjszakára vagy 12 órára a hűtőbe tesszük.
Másnap a burgonyát meghámozzuk, durvára reszeljük vagy törjük, és a kovásszal együtt keverőtálba tesszük. Hozzáadunk 40 dkg lisztet, 4 g friss élesztőt, 13 g (kb. 1 csapott ek) sót és 1 1/2 dl langyos vizet. Kézi mixer gyúrópálcájával alacsony fokozaton dagasztjuk 2 percig, majd közepes fokozaton 4 percig. Közben apránként további 1/2 dl langyos vizet adunk hozzá.
A lágy, kissé ragadós tésztát folpakkal letakarjuk, és szobahőmérsékleten pihentetjük 30 percig. Ezután lisztezett felületen laposra húzogatjuk és a leveles tésztához hasonlóan hajtogatjuk, majd ismét letakarva kelesztjük 30 percig. Ezután a hajtogatást megismételjük, és a lágy, de már nem ragadós tésztát letakarva kelesztjük további 90 percig, amíg kissé hólyagos lesz.
Két sütőlemezt vagy tepsit leterítünk sütőpapírral. A tésztát liszttel bőven meghintett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, és tésztakártyával 4 egyforma, hosszúkás darabra osztjuk. Mindegyiket bagett formára sodorjuk, majd a tetejüket 3-4 helyen ferdén, kb. 1 cm mélyen bevagdossuk. Végül megszórjuk a szezámmaggal, és kelni hagyjuk további 15 percig. Közben a sütőt előmelegítjük 250 fokra. (A légkeverést ne kapcsoljuk be!) A sütő aljára egy tűzálló tálat teszünk, és azt is hagyjuk felforrósodni.
Az egyik tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, majd az alul levő tálba 1/2 dl vizet töltünk, és gyorsan becsukjuk a sütőajtót. A bagetteket a keletkező gőzben ropogósra sütjük 25-30 perc alatt. Akkor vannak készen, ha az aljukat megkopogtatva kongó hangot adnak. Ekkor kivesszük, és rácson hűlni hagyjuk. Ugyanígy megsütjük a másik két bagettet is.