Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás-fahéjas csiga

60 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Keverjük el az összemorzsolt élesztőt 1 tk cukorral, 2 ek meglangyosított tejjel és 1 ek liszttel, majd tegyük meleg helyre. Szórjuk tálba a maradék lisztet és cukrot 1 tasak vaníliás cukorral, a citromhéjjal és kevés sóval együtt. Olvasszunk meg 5 dkg vajat, és hagyjuk hűlni. Dolgozzuk simára a lisztes keveréket a felfuttatott élesztővel, a tojással, a langyos olvasztott vajjal és a maradék tejjel, majd kelesszük meg.

2.

Közben reszeljük le a meghámozott almát, és alaposan csöpögtessük le a megmosott mazsolát. Nyújtsuk ki a kelt tésztát lisztezett felületen kb. 7 mm vékonyra. Kenjük meg a maradék, megolvasztott vajjal, majd szórjuk meg egyenletesen a reszelt almával, a maradék vaníliás cukorral, a fahéjjal és a mazsolával.

3.

Tekerjük fel a tésztát, és vágjuk 3 cm vastag szeletekre. Helyezzük az így kapott csigákat kivajazott tepsibe, kenjük meg a tetejüket kevés olajjal, majd kelesszük 15 percig. Süssük 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig, végül 180 fokon további kb. 15 percig.

Ezek is érdekelhetnek

Friss