Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas-körtés csiga

90 perc
bonyolult
átlagos
35 adag
Hozzávalók
  • 3 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 60 dkg liszt
  • 1 mk só
  • 1 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg őrölt fahéj
  • 8-10 dkg porcukor
  • 25-30 dkg körte
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk. A felét egy kis tálba öntjük, elkeverünk benne 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson.
  2. Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a sót, a maradék cukrot, a tojást és a vajat, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. A maradék tejet fokozatosan hozzáadagolva lágy tésztává gyúrjuk. Letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen kb. 45-50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  3. A töltelékhez a vajat alaposan elkeverjük a fahéjjal és a porcukorral. A körtéket megtisztítjuk és felkockázzuk.
  4. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, majd kb. fél cm vastag téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen elosztjuk rajta a fahéjas vajat, és rászórjuk a körtedarabokat. A hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük, majd egy késsel 1,5-2 cm darabokra vágjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsiba sorakoztatjuk, mindet megkenjük a felvert tojással, és további 15-20 percig pihentetjük. Ezután 200 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.

    Még több recept Gasztrogabótól >>> 

FAHÉJAS-ALMÁS CRUMBLE>>> 

FAHÉJAS CSIGA MUFFIN>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss