Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a vajjal, a cukorral, a tojással és a maradék langyos tejjel lágy tésztát dagasztunk belőle, ha kell géppel jól kidolgozzuk. A tej mennyisége függ a liszt fajtájától, puha, lágy tésztának kell lennie.
Letakarjuk, duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, letakarva hagyjuk állni 10 percet, így könnyebb kinyújtani. Ezután kettéosztjuk a tésztát, egyenként négyzet alakúra nyújtjuk.
A 20 dkg porcukrot kettévesszük, felébe vaníliás cukrot, a másik felébe fahéjat keverünk. A vajat felolvasztjuk, alaposan megkenjük vele a tésztát, majd megszórjuk az egyiket vaníliás porcukorral, a másikat pedig fahéjas porcukorral.
Feltekerjük, kb. 3 cm-es szeletekre vágjuk. A csigákat kizsírozott tepsibe rakjuk. A tepsiben kelesztjük még 20 percig, lekenjük tojássárgával és közepesnél erősebb lángon megsütjük. Vaníliamártást készíthetünk hozzá.